top of page

ARABANIZ GÜVENDEMİ ARABA ANAHTARLARINI HACK'LEYEN ÇETE TUTUKLANDI

Fransa'daki kolluk kuvvetleri, İspanya ve Letonya ile işbirliği içinde, fiziksel bir anahtarlık kullanmak zorunda kalmadan arabaları çalmak için bir bilgisayar korsanlığı aracı kullanan bir siber suç çetesini bozdu.


Europol bir basın açıklamasında , "Suçlular, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemlerine sahip araçları hedef alarak, teknolojiyi araca binmek ve uzaklaşmak için kullandılar." Dedi .

10 Ekim 2022'de gerçekleştirilen koordineli operasyon, yazılım geliştiricileri, bayileri ve aracı araca girmek için kullanan araba hırsızları da dahil olmak üzere üç ülkedeki 22 lokasyondan 31 şüphelinin tutuklanmasıyla sonuçlandı.

Ayrıca, tutuklamaların bir parçası olarak yetkililer tarafından, hizmetin çevrimiçi reklamını yaptığı iddia edilen bir internet alanından bahsetmeye gerek yok, 1.098.500 € değerindeki cezai varlıklara el konuldu.

Europol'e göre, suçluların isimsiz iki Fransız otomobil üreticisinin anahtarsız araçlarını seçtikleri söyleniyor. Failler daha sonra orijinal yazılımı bir "otomotiv teşhis çözümü" olarak pazarlayarak orijinal yazılımı değiştirmek için sahte paketi kullandılar.

Araç bir kez takıldıktan sonra, arabanın kapılarını açmayı ve anahtarlık olmadan kontağı çalıştırmayı mümkün kıldı. Ajans, saldırıların nasıl gerçekleştirildiği konusunda daha fazla ayrıntı açıklamadı.



Eurojust , bağımsız bir basın açıklamasında, organize suç grubunun "araçların kontak anahtarlarını çoğaltarak araçları çalmak için sahte yazılım kullandığını" belirterek, "100 milyon Euro'dan fazla, 12 banka hesabı, gayrimenkul ve 3 Fransa'da lüks arabalara el konuldu."


Europol ayrıca, soruşturmanın Fransız Jandarma Siber Suç Merkezi (C3N) tarafından başlatıldığını ve AB çapındaki kolluk kuvvetlerinin Mart 2022'den bu yana davaya yardım ettiğini belirtti.


Bu makaleyi ilginç buldunuz mu? THN'yi Facebook , Twitter'da takip edinve LinkedIn yayınladığımız daha özel içeriği okumak için.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page